Voorbeeldbrief 3.

In Nederland mag je niet zomaar je leeftijd op je geboortebewijs veranderen, want dat is in strijd met de realiteit. Je mag je straks wel vrouw noemen als je een penis hebt, volgens het nieuwe voorstel om de wet geslachtsregistratie aan te passen.

Dit moet als muziek in de oren klinken voor seksdelinquenten en andere criminelen. Ben je veroordeeld, snel even je geslacht veranderen en de overheid is verplicht om je in een vrouwengevangenis te plaatsen.

Ook mannen die niet zo goed zijn in sport hebben er baat bij: even je geslacht veranderen en je kan niet meer geweigerd worden in de vrouwencompetitie.

Als je alleen door een vrouwelijke arts of verpleegkundige behandeld wilt worden, zul je voortaan ook moeten accepteren om behandeld te worden door een man die zichzelf vrouw vindt.

Als je als politievrouw, douanier of cipier werkt, zul je als vrouw gedwongen worden om trans geïdentificeerde mannen te fouilleren, ook intiem. Gedwongen fysiek contact met mannen hoort niet thuis in de werksituatie.

Welke politieke partij in Nederland heeft nog de tegenwoordigheid van geest om vrouwen en meisjes te beschermen? Wie wil de betekenis van ‘vrouw’ handhaven?
Of wil iedereen in Nederland echt dat mannen met een penis zich voortaan zonder enige controle gewoon vrouw kunnen noemen?

Ga hier naar de consultatie om je mening te geven over de voorgestelde wetswijziging.

Gepubliceerd door vrouwenrechtenveiligheid

De initiatiefgroep van de petitie Vrouwenrecht en veiligheid is bezorgd over de implicaties van de nieuwe wetswijziging geslacht geboorteakte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: